Over ons

Chiro, wat is dat eigenlijk?

De chiro dat is elke zondagnamiddag van 14u tot 17u samen komen om te spelen en plezier te maken.  Je leiding voorziet leuke activiteiten als een heus bosspel, kiekeboe of misschien zelfs eens een avontuurlijke tocht..Dit doe je in je eigen groep of soms wel eens met iedereen samen. Je leert op de chiro nieuwe vrienden kennen en je grenzen verleggen, en belangrijk op de chiro is dat je niets speciaals moet doen of kunnen om erbij te komen want wij vinden je leuk om wi je bent!

Wij, we spelen graag buiten op het plein en bouwen kampen in het bos. Verkleed als ridder of prinses op zoektocht naar de schat van koning Jan rollen we aan de zandberg. Of vertellen we geheimen aan het kampvuur. WIJ, WE ZIJN VAN DE CHIRO


Wie kan ik allemaal tegenkomen op de chiro?

  • Ongeveer een 100 tal enthousiaste meiden tussen 6 en 18 jaar
  • Een bende supercoole leidsters
  • Supertoffe kookouders en de VB' s

Wat doen ze daar zoal op de chiro?

Je kan een kalender vinden op deze website met een overzicht van al onze activiteiten. We maken van elke leuke zondag iets supertofs maar soms doen we ook eens een keertje iets speciaals:

  • Daguitstap: Met de hele chiro naar een pretpark, een subtropisch zwembad of misschien zelfs een dierentuin.
  • Op weekend: Samen met al je vriendjes en vriendinnetjes een weekendje weg zonder mama en papa en niks anders doen als fijn spelen en je dood amuseren!
  • Mosselfeest: Iedereen mag bij ons lekker komen smullen om de kas te spekken.
  • Bivak: in de zomer is het echt tijd om te laten zien wat chiro is. We laten mama, papa, broer, zus, oma en opa allemaal thuis en we trekken er op uit met onze bende. We verblijven 10 dagen in een kamphuis, waar we verschillende activiteiten doen en genieten van het chiroleven!

Heb ik iets speciaals nodig op de chiro?

  • Inschrijven: het belangrijkste is dat je je inschrijft op de chiro. Dit kost 30 euro voor een heel jaar en je bent dan ineens ook meteen verzekerd voor alle activiteiten maar ook als je onderweg bent naar de chiro of terug naar huis. Als je bij een mutualiteit bent aangesloten krijg je een groot deel van dit bedrag terug, de juiste papieren krijg je van ons bij je inschrijving.
  • Uniform: Op de chiro dragen we allemaal hetzelfde en zo ziet iedereen dat we bij elkaar horen! Onze chiro heeft eigen T-shirts en die kan je bij ons komen kopen De chirorok of chiroshort kan je kopen in de Banier : De Banier, Vaartstraat 14 te hasselt ,Tel. : 011-23 14 89 , Website: www.debanier.be. Je kan ook altijd vragen naar een tweedehands broek of rok. Deze kan je vinden bij ons op de chiro en ze zijn een stukje goedkoper maar ze spelen even goed!
  • Vieruurtje: voor een heel jaar vieruurtje betaal je 15euro. Je krijgt dan van ons elke chirozondag een koekje en een drankje.

Jongens en Meisjes

Onze meisjeschiro werkt nauw samen met de jongenschiro van Boxbergheide. Zo hebben we op dezelfde dagen chiro en organiseren we samen activiteiten. Heb je een broertje, neefje, vriendje, buurjongetje? Wel hij kan elke zondag bij hen gaan ravotten. Meer info op: www.chirojongensboxberg.webs.com